Skip to content

FAQ

Veel gestelde vragen
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op.

Suppen is geschikt voor een brede doelgroep, van jong tot oud.
Ben je minimaal 9 jaar, in het bezit van een zwemdiploma en ben je fit genoeg om te sporten? Dan is suppen zeker geschikt voor jou!

Het is niet moeilijk om te leren, maar je hebt wel een goede instructie nodig van een gekwalificeerde SUP-instructeur, en dat zijn wij! Zo leer je op een veilige manier suppen en verklein je de kans op blessures.

Bij een watersport als suppen is er altijd een kleine kans dat je in het water terecht komt…

Echter, wij gebruiken SUPboards van het merk Red Paddle Co. Dit is 1 van de beste merken op het gebied van inflatable (opblaasbare) SUPboards en deze zijn kenmerkend door hun enorme stabiliteit op het water. De kans op een nat pak wordt hierdoor dus zeker kleiner.

Daarnaast is het verplicht om tijdens het suppen een leash te dragen waarmee je vast zit aan je eigen SUPboard. Val je er dus toch een keer in dan is je SUPboard altijd dichtbij!

Dat ligt een beetje aan het weer, maar laagjes zijn altijd goed. Onze SUPboards zijn voorzien van bagage-elastieken waar je bijv. je vest onder kunt stoppen als je het te warm krijgt.

In het voorjaar suppen we zelf met een sportbroek, shirtje en vest of trui. In de zomer in een korte broek met een shirtje. Het fijnste is om te suppen op blote voeten, maar je kunt evt. ook eigen surfschoentjes dragen.

Tevens heb je de mogelijkheid om een wetsuit met lange pijpen zonder mouwen (Long John) te huren. Hierdoor blijf je tijdens frisse dagen of een onverwachte duik in het water toch lekker warm.

Een handdoek en een setje reservekleding is altijd verstandig. Deze mag je tijdens de SUPactiviteit in onze (afgesloten) SUPbus leggen.

We raden het niet aan om waardevolle spullen zoals je telefoon of portemonnee mee het water op te nemen. Deze laat je in onze SUPbus of je eigen auto. De SUP-instructeur heeft wel altijd een telefoon mee voor in geval van nood. En leuke foto’s natuurlijk 🙂

Tijdens een hete zomerdag is een flesje water tijdens de les geen overbodige luxe. Smeer je vantevoren tevens goed in met zonnebrand, want op het water kan het hard gaan met de UV-stralen!

Het reserveren (en betalen) van een groeps SUPactiviteit gaat via ons online reserveringssysteem: https://www.joytosup.nl/reserveren.

Hierin staan alle online boekbare SUPactiviteiten, op al onze locaties en zie je precies hoeveel boards er nog vrij zijn.

Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

De privé SUPlessen en groepsuitjes zijn niet online te reserveren. Deze zijn namelijk altijd in overleg met de klant, zowel qua datum, tijd en locatie.

Er kan heel veel, dus neem contact met ons op en we spreken je wensen door.

Onze tarieven vind je hier: https://www.joytosup.nl/tarieven.

Ja, indien je een leash hebt mag dat zeker! Sterker nog, je krijgt een korting op de SUPactiviteit als je je eigen SUPboard gebruikt. Dit kun je aanvinken bij je online reservering.

Denk er wel aan dat je SUPboard bij aanvang van de SUPactiviteit al opgeblazen moet zijn, dus houdt hier rekening mee qua tijd.

De minimale leeftijd voor deelname aan een groeps SUPles is 14 jaar. Dit is in verband met de verantwoordelijkheid van de SUP-instructeur en om de les ook voor volwassenen leuk te houden.

Suppen met kinderen is natuurlijk wel heel erg leuk en daarom bieden we speciale Ouder & Kind SUPlessen en SUP kinderfeestjes aan. Bij Ouder & Kind SUP mogen kinderen vanaf 8 jaar al meedoen.

Bij een beetje regen gaat de SUPactiviteit gewoon door. 

Bij hevige regenbuien, onweer of te harde wind annuleren we de SUPactiviteit en bieden we de mogelijkheid om op een andere datum te komen.

Meer info hierover lees je in onze Algemene Voorwaarden.